Millainen lasku?

Korttiluotto tai osamaksuerä maksamatta?

Mitä tämä tarkoittaa luottotiedoilleni?

Luottotiedoillasi ei luultavasti ole vielä hätää. Nyt vain kannattaa toimia pikaisesti: ota yhteys maksukehotuskirjeen lähettäneeseen yhtiöön, ja sovi maksun suorittamisesta!

Kulutusluoton myöntänyt yritys voi ilmoittaa luottotietorekisteriin maksamattomasta luotosta, joka on yli 60 päivää myöhässä alkuperäisestä eräpäivästä. Maksuhäiriömerkinnän rekisteröinti luottotietoihin edellyttää, että siitä on mainittu luottosopimuksessa ja että sinulle on lähetetty vähintään 21 päivää aikaisemmin maksukehotus, jossa muistutetaan luottotietomerkinnän mahdollisuudesta. Viimeistään sellaisen saatuasi kannattaa siis ottaa pikaisesti yhteyttä.

Voinko sopia maksusuunnitelman?

Kyllä, voit sopia maksusuunnitelmasta useimmissa tapauksissa. Otathan mahdollisimman pikaisesti yhteyttä maksukehotuskirjeen lähettäneeseen yhtiöön ja ehdota uutta maksupäivää tai maksua useammassa erässä

Jos olet saanut kirjeen Lowellista, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Voit myös laatia maksusuunnitelman itse verkossa Oma Lowell -palvelussa.

Lue lisää kohdasta Maksusuunnitelma ja maksuista sopiminen.

Menetänkö käytössäni olevat luotot tai kortit, jos saan maksuhäiriömerkinnän?

Jos et huolehdi luottokorttiluoton tai muun luoton maksuista sovitusti, luottosuhteesi tai korttisi peruutetaan, ja siitä voi seurata maksuhäiriömerkintä luottotietoihisi. Kulutusluoton myöntänyt yritys voi ilmoittaa luottotietoyhtiöön maksamattomasta luotosta, joka on yli 60 päivää myöhässä.

Maksuhäiriömerkintä ei yleensä vaikuta muihin, jo aikaisemmin sovittuihin ja voimassa oleviin luottoihin, mutta jos sinulla on maksuhäiriömerkintä, et yleensä voi saada uutta luottoa tai luottokorttia.

Luottokorttini peruutettiin, voinko saada enää uutta korttia?

Jos luottokorttisi on peruutettu ja olet saanut sen vuoksi maksuhäiriömerkinnän, sinun on luultavasti hyvin hankalaa saada uutta korttia. Maksuhäiriömerkintä säilyy luottotiedoissasi 2–4 vuotta

Lue luottotietomerkinnöistä lisää kohdasta Maksuhäiriömerkintä ja luottotiedot.

Takaisin
EI MERKINTÄÄ LUOTTOREKISTERIIN

Maksumuistutuksen tai maksuvaatimusten saamisesta EI seuraa merkintöjä luottotietoihin, paitsi jos kyse on maksamattomista luottokortti- tai osamaksuista. Lue lisää luottokortti- ja osamaksuista FAQ-osiossa.

MERKINTÄ LUOTTOREKISTERIIN

Maksuhäiriömerkintä seuraa maksamattomasta laskusta,

Maksuhäiriömerkintä säilyy sen asteesta riippuen kahdesta neljään vuotta. Luottotietorekisteriä pitävät Suomessa Suomen Asiakastieto Oy sekä Bisnode Finland Oy. Luottotietoyhtiöt ilmoittavat ensimmäisestä maksuhäiriömerkinnästä lähettämällä ns. ensirekisteröinti-ilmoituksen. Lue maksuhäiriömerkinnästä lisää FAQ-osiossa.

VARATTOMUUSMERKINTÄ LUOTTOTIETOREKISTERIIN

Jos ulosottoperinnässä ei löydy ulosmittauskelpoista tuloa eikä omaisuutta, ulosottomies toteaa velallisen varattomaksi ja palauttaa ulosottoasian velkojalle (varattomuuseste). Varattomuudesta seuraa maksuhäiriömerkintä luottotietorekisteriin. Velkoja voi jatkaa velan vapaaehtoista perintää maksuvaatimuskirjeillä ja lähettää velan myöhemmin uudelleen ulosottoon. Lue lisää varattomuusmerkinnästä FAQ-osiossa.