Millainen lasku?

Liikennevakuutusmaksut rästissä?

Mitä tämä tarkoittaa luottotiedoilleni?

Luottotiedoillasi ei luultavasti ole vielä mitään hätää. Pakollinen liikennevakuutus kuuluu ns. julkisoikeudellisiin maksuihin, jotka ovat suoraan ulosottokelpoisia ilman käräjäoikeuden päätöstä. Voit saada maksuhäiriömerkinnän luottotietoihisi vasta, kun vakuutusmaksun perintä on edennyt ulosottoon, etkä pysty maksamaan maksua ulosottoonkaan. Tällöin ulosotto toteaa sinut varattomaksi, mistä seuraa varattomuusmerkintä luottotietoihisi.

Älä kuitenkaan turhaan pitkitä asiaa, vaan sovi maksusta. Jokainen perinnän vaihe aiheuttaa sinulle lisää kuluja. Tutustu tarkemmin perinnän vaiheisiin Saitko perintäkirjeen -osiossa.

Voinko tehdä maksusuunnitelman?

Voit joissakin tapauksissa sopia myös liikennevakuutusmaksujen maksamisesta useammassa maksuerässä muutaman kuukauden aikana. Varauduthan siihen, että aina se ei kuitenkaan onnistu.

Jos olet saanut kirjeen Lowellista, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Voit myös laatia maksusuunnitelman itse verkossa Oma Lowell -palvelussa.

Miten liikennevakuutusmaksujen perintä etenee?

Liikennevakuutusmaksut on ns. suoraan ulosottokelpoisia saatavia. Tämä tarkoittaa, että maksamattomat laskut voidaan maksumuistutus- ja maksuvaatimuskirjeiden jälkeen siirtää suoraan ulosottoon ilman käräjäoikeuden maksuvelvollisuuden vahvistavaa tuomiota.

Saanko enää uutta liikennevakuutusta mistään?

Liikennevakuutus on lakisääteinen, pakollinen vakuutus, joten se myönnetään sinulle, vaikka sinulla olisi vakuutusmaksuja rästissä tai luottotietomerkintöjä. Näissä tapauksissa vakuusyhtiöllä on kuitenkin oikeus edellyttää sinulta vakuutusmaksun maksamista etukäteen.

Takaisin
EI MERKINTÄÄ LUOTTOREKISTERIIN

Maksumuistutuksen tai maksuvaatimusten saamisesta EI seuraa merkintöjä luottotietoihin, paitsi jos kyse on maksamattomista luottokortti- tai osamaksuista. Lue lisää luottokortti- ja osamaksuista FAQ-osiossa.

MERKINTÄ LUOTTOREKISTERIIN

Maksuhäiriömerkintä seuraa maksamattomasta laskusta,

Maksuhäiriömerkintä säilyy sen asteesta riippuen kahdesta neljään vuotta. Luottotietorekisteriä pitävät Suomessa Suomen Asiakastieto Oy sekä Bisnode Finland Oy. Luottotietoyhtiöt ilmoittavat ensimmäisestä maksuhäiriömerkinnästä lähettämällä ns. ensirekisteröinti-ilmoituksen. Lue maksuhäiriömerkinnästä lisää FAQ-osiossa.

VARATTOMUUSMERKINTÄ LUOTTOTIETOREKISTERIIN

Jos ulosottoperinnässä ei löydy ulosmittauskelpoista tuloa eikä omaisuutta, ulosottomies toteaa velallisen varattomaksi ja palauttaa ulosottoasian velkojalle (varattomuuseste). Varattomuudesta seuraa maksuhäiriömerkintä luottotietorekisteriin. Velkoja voi jatkaa velan vapaaehtoista perintää maksuvaatimuskirjeillä ja lähettää velan myöhemmin uudelleen ulosottoon. Lue lisää varattomuusmerkinnästä FAQ-osiossa.