Millainen lasku?

Netti- tai puhelinlasku maksamatta?

Mitä tämä tarkoittaa luottotiedoilleni?

Luottotiedoillasi ei luultavasti ole vielä mitään hätää. Maksuhäiriö merkitään luottotietoihisi, jos maksamattomien laskujen perintä etenee oikeudelliseen perintään ja käräjäoikeus vahvistaa maksuvelvollisuutesi velkomustuomiolla. Olet siihen mennessä saanut yleensä vähintään muistutuksen, kaksi maksukehotusta sekä haasteen tiedoksesi.

Älä kuitenkaan enää pitkitä asiaa, vaan sovi maksusta! Puhelin- ja nettiyhteytesi voidaan katkaista maksamattomien laskujen vuoksi ilman ennakkovaroitusta, yhden maksumuistutuksen saatuasi. Lisäksi jokainen perinnän vaihe aiheuttaa sinulle lisää kuluja. Tutustu tarkemmin perinnän vaiheisiin Saitko perintäkirjeen -osiossa.

Voinko tehdä maksusuunnitelman?

Kyllä, voit useimmiten sopia laskujen maksamisesta useammassa maksuerässä. Olethan pikimmiten yhteydessä perintäyhtiöön sopiaksesi asiasta! Huomaathan, että jos puhelin- tai nettiyhteytesi on katkaistu, se avataan vasta, kun olet maksanut kaikki maksamattomat laskut.

Jos olet saanut kirjeen Lowellista, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Voit myös laatia maksusuunnitelman itse verkossa Oma Lowell -palvelussa.

Lue lisää kohdasta Maksusuunnitelma ja maksuista sopiminen.

Milloin puhelin- tai nettiyhteys voidaan katkaista?

Puhelin- tai nettiyhteys voidaan katkaista maksamattomien laskujen vuoksi ilman ennakkovaroitusta. Palveluntarjoajan on lähetettävänä sinulle maksumuistutus ennen katkaisua.

Puhelin/nettiyhteyteni on katkaistu maksamattomien laskujen takia. Miten voisi saada yhteydet jälleen pelaamaan?

Ensinnäkin sinun on maksettava rästiin jääneet laskut perintäkuluineen. Ota sen jälkeen yhteyttä palveluntarjoajan asiakaspalveluun selvittääksesi asian. Yleensä liittymä avataan uudelleen, jos sinulla ei ole muita laskuja rästissä ja luottotietosi ovat puhtaat. Liittymän avaamisesta laskutetaan erikseen.

Jos olet saanut maksuhäiriömerkinnän luottotietoihisi, sinun on luultavasti vaikeampaa avata uutta puhelin- tai nettiliittymää. Palveluntarjoaja voi esimerkiksi edellyttää sinulta etukäteistä vakuusmaksua. Maksuhäiriömerkintä säilyy luottotiedoissasi 2–4 vuotta.

Takaisin
EI MERKINTÄÄ LUOTTOREKISTERIIN

Maksumuistutuksen tai maksuvaatimusten saamisesta EI seuraa merkintöjä luottotietoihin, paitsi jos kyse on maksamattomista luottokortti- tai osamaksuista. Lue lisää luottokortti- ja osamaksuista FAQ-osiossa.

MERKINTÄ LUOTTOREKISTERIIN

Maksuhäiriömerkintä seuraa maksamattomasta laskusta,

Maksuhäiriömerkintä säilyy sen asteesta riippuen kahdesta neljään vuotta. Luottotietorekisteriä pitävät Suomessa Suomen Asiakastieto Oy sekä Bisnode Finland Oy. Luottotietoyhtiöt ilmoittavat ensimmäisestä maksuhäiriömerkinnästä lähettämällä ns. ensirekisteröinti-ilmoituksen. Lue maksuhäiriömerkinnästä lisää FAQ-osiossa.

VARATTOMUUSMERKINTÄ LUOTTOTIETOREKISTERIIN

Jos ulosottoperinnässä ei löydy ulosmittauskelpoista tuloa eikä omaisuutta, ulosottomies toteaa velallisen varattomaksi ja palauttaa ulosottoasian velkojalle (varattomuuseste). Varattomuudesta seuraa maksuhäiriömerkintä luottotietorekisteriin. Velkoja voi jatkaa velan vapaaehtoista perintää maksuvaatimuskirjeillä ja lähettää velan myöhemmin uudelleen ulosottoon. Lue lisää varattomuusmerkinnästä FAQ-osiossa.