Millainen lasku?

Verkkokaupan maksu myöhässä?

Mitä tämä tarkoittaa luottotiedoilleni?

Luottotiedoillasi ei luultavasti ole vielä mitään hätää. Maksuhäiriö merkitään luottotietoihisi, jos laskujen perintä etenee oikeudelliseen perintään ja käräjäoikeus vahvistaa maksuvelvollisuutesi velkomustuomiolla. Olet siihen mennessä saanut yleensä vähintään muistutuksen, kaksi maksukehotusta sekä haasteen tiedoksesi.

Älä kuitenkaan enää pitkitä asiaa, vaan sovi maksusta! Jokainen perinnän vaihe aiheuttaa sinulle lisää kuluja ja saattaa hankaloittaa luotollisten ostosten tekemistä tulevaisuudessa. Tutustu tarkemmin perinnän vaiheisiin Saitko perintäkirjeen -osiossa.

Voinko sopia maksusuunnitelman?

Kyllä, voit sopia maksusuunnitelmasta useimmissa tapauksissa. Otathan mahdollisimman pikaisesti yhteyttä maksukehotuskirjeen lähettäneeseen perintäyhtiöön ja ehdota uutta maksupäivää tai maksua useammassa erässä.

Jos olet saanut kirjeen Lowellista, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Voit myös laatia maksusuunnitelman itse verkossa Oma Lowell -palvelussa.

Lue lisää kohdasta Maksusuunnitelma ja maksuista sopiminen.

Koska voin ostaa lisää?

Jos sinulla on postimyyntiyritykselle tai verkkokauppaan maksamattomia laskuja, uusien ostosten tekeminen luotolla tai laskulla ei onnistu ennen kuin olet maksanut entiset laskusi. Jos vanhoja laskujasi on jouduttu perimään pitkään, uusien luotollisten ostosten tekeminen samasta yrityksestä voi olla vaikeaa, vaikka olisitkin lopulta maksanut laskut.

Jos olet saanut maksuhäiriömerkinnän luottotietoihisi, sinun on luultavasti hyvin hankalaa tehdä verkko- tai postimyyntiostoksia. Maksuhäiriömerkintä säilyy luottotiedoissasi 2–4 vuotta.

Takaisin
EI MERKINTÄÄ LUOTTOREKISTERIIN

Maksumuistutuksen tai maksuvaatimusten saamisesta EI seuraa merkintöjä luottotietoihin, paitsi jos kyse on maksamattomista luottokortti- tai osamaksuista. Lue lisää luottokortti- ja osamaksuista FAQ-osiossa.

MERKINTÄ LUOTTOREKISTERIIN

Maksuhäiriömerkintä seuraa maksamattomasta laskusta,

Maksuhäiriömerkintä säilyy sen asteesta riippuen kahdesta neljään vuotta. Luottotietorekisteriä pitävät Suomessa Suomen Asiakastieto Oy sekä Bisnode Finland Oy. Luottotietoyhtiöt ilmoittavat ensimmäisestä maksuhäiriömerkinnästä lähettämällä ns. ensirekisteröinti-ilmoituksen. Lue maksuhäiriömerkinnästä lisää FAQ-osiossa.

VARATTOMUUSMERKINTÄ LUOTTOTIETOREKISTERIIN

Jos ulosottoperinnässä ei löydy ulosmittauskelpoista tuloa eikä omaisuutta, ulosottomies toteaa velallisen varattomaksi ja palauttaa ulosottoasian velkojalle (varattomuuseste). Varattomuudesta seuraa maksuhäiriömerkintä luottotietorekisteriin. Velkoja voi jatkaa velan vapaaehtoista perintää maksuvaatimuskirjeillä ja lähettää velan myöhemmin uudelleen ulosottoon. Lue lisää varattomuusmerkinnästä FAQ-osiossa.