Yleinen FAQ

  • Perintätoimistojen toimintaLaskutuksesta, maksun myöhästymisestä ja perinnästä on usein kysyttävää. Täältä löydät vastaukset kattavaan listaan kiperiäkin kysymyksiä. Lue lisää »
  • Maksusuunnitelma ja maksuista sopiminenMaksun myöhästymisestä ja perinnästä on usein kysyttävää. Täältä löydät vastaukset kattavaan listaan kiperiäkin kysymyksiä. Lue lisää »
  • Perinnän kulutLaskutuksesta, maksun Täältä löydät vastaukset kattavaan listaan kiperiäkin kysymyksiä. Lue lisää »
  • UlosottoLaskutuksesta, maksun myöhästymisestä ja perinnästä on usein kysyttävää. Täältä löydät vastaukset kattavaan listaan kiperiäkin kysymyksiä. Lue lisää »
  • Maksuhäiriömerkintä ja luottotiedotLaskutuksesta, maksun Täältä löydät vastaukset kattavaan listaan kiperiäkin kysymyksiä. Lue lisää »
  • Epäselvät tilanteet ja perinnän keskeyttäminenLaskutuksesta, maksun Täältä löydät vastaukset kattavaan listaan kiperiäkin kysymyksiä. Lue lisää »
  • Velkojan vaihtuminen ja saatavien ostoLaskutuksesta, maksun myöhästymisestä ja perinnästä on usein kysyttävää. Täältä löydät vastaukset kattavaan listaan kiperiäkin kysymyksiä. Lue lisää »
  • Muita velkasuhteesen liittyviä kysymyksiäLaskutuksesta, maksun myöhästymisestä ja perinnästä on usein kysyttävää. Täältä löydät vastaukset kattavaan listaan kiperiäkin kysymyksiä. Lue lisää »
  • PK-yritys perinnässäTäältä löydät vastaukset kattavaan listaan kiperiäkin kysymyksiä. Lue lisää »
  • Asiointi Lindorffin kanssaTäältä löydät vastaukset kattavaan listaan kiperiäkin kysymyksiä. Lue lisää »
EI MERKINTÄÄ LUOTTOREKISTERIIN

Maksumuistutuksen tai maksuvaatimusten saamisesta EI seuraa merkintöjä luottotietoihin, paitsi jos kyse on maksamattomista luottokortti- tai osamaksuista. Lue lisää luottokortti- ja osamaksuista FAQ-osiossa.

MERKINTÄ LUOTTOREKISTERIIN

Maksuhäiriömerkintä seuraa maksamattomasta laskusta,

Maksuhäiriömerkintä säilyy sen asteesta riippuen kahdesta neljään vuotta. Luottotietorekisteriä pitävät Suomessa Suomen Asiakastieto Oy sekä Bisnode Finland Oy. Luottotietoyhtiöt ilmoittavat ensimmäisestä maksuhäiriömerkinnästä lähettämällä ns. ensirekisteröinti-ilmoituksen. Lue maksuhäiriömerkinnästä lisää FAQ-osiossa.

VARATTOMUUSMERKINTÄ LUOTTOTIETOREKISTERIIN

Jos ulosottoperinnässä ei löydy ulosmittauskelpoista tuloa eikä omaisuutta, ulosottomies toteaa velallisen varattomaksi ja palauttaa ulosottoasian velkojalle (varattomuuseste). Varattomuudesta seuraa maksuhäiriömerkintä luottotietorekisteriin. Velkoja voi jatkaa velan vapaaehtoista perintää maksuvaatimuskirjeillä ja lähettää velan myöhemmin uudelleen ulosottoon. Lue lisää varattomuusmerkinnästä FAQ-osiossa.